GorbeFerenc
Görbe Ferenc (1938–2024)
Lelkiismeretes munkássága és neve összeforr Bajával, a város fotós életével, a Duna Fotóklub Egyesülettel melynek egykori tagja, titkára, örökös tiszteletbeli elnöke.
Távozása pótolhatatlan veszteség a családnak, barátoknak, klubtagoknak!
TothZsuzsannaSzomorú szívvel osztom meg a hírt, hogy Fotókörünk alapítója, Tóth Zsuzsanna december 17-én, életének 78. évében elhunyt.
A Siklósi Fotókör facebook oldalán megosztottuk a hírt:

Kedves Zsuzsa!
Szomorú szívvel búcsúzunk Tőled. Köszönjük, hogy évtizedeken át dokumentáltad Siklós helytörténetileg jelentős eseményeit, és egyik lelke voltál a Fotókörnek. Bár sokszor kimerítő volt számodra a kiállítások építése, Te mindig jöttél, mert a siklósi vár termeinek falán látni siklósi fotósok munkáit neked mindig igazi ünnepet jelentett. Köszönjük, hogy voltál nekünk!
Emlékedet megőrizzük!

Bővebben: „Lelke voltál a Fotókörnek”

2021 decemberében szomorú hírt tettünk közzé: elhunyt Benedek László fotóművész, barlangász, a Magyar Kultúra Lovagja. Egész életét a szlovákiai magyarság kultúrájának megőrzésére és gyarapításának szentelte. Gömörország magyar kultúrájának emblematikus személyisége volt. Alapító tagja a Kultúráért Gömörben és Gömörön Túl Polgári Társulásnak.

View the embedded image gallery online at:
http://www.mafosz.hu/emlekezzunk.html#sigProId3736e7bbdc

Bővebben: Benedek László emléktáblájának avatása

Fájó szívvel tudatjuk, hogy
Kreutzer Iván
súlyos betegség után, életének 52. évében elhunyt.
Hamvasztás utáni búcsúztatására és temetésére a Rákoskeresztúri Új Köztemetőben lesz 2023. július 4-én 10.45-től

A gyászoló család
Búcsúzik tőle az APS Stúdió és a Sasszemek csapata

szamosvariFájó szívvel búcsúzunk Szamosvári Józseftől (1944. szept. 9–2022. december 23.), aki az APS Stúdió tagja volt 2008 óta. Szerény, csendes személysége szinte láthatatlanná tette, szinte észrevétlenül mindenütt ott volt fényképezőgépével. Nagyon jó érzékkel látta meg a szépet, a különlegest, a jelentőst, és fotói mindig fontos helyet foglaltak el kiállításainkkon, pályázatainkkon. Szerettük, és nagyon fog hiányozni.

 

Bagyi FerencFájó szívvel tudatjuk, hogy BÁGYI FERENC (FRANZ BAGYI) fényrögzítő erdei munkás életének 77. évében elhunyt.

Temetése 2023. január 6-án, pénteken a 13:30-kor kezdődő gyászmisét követően 14 órakor lesz a nagyatádi Központi Temetőben.
(A részvétnyilvánítást kérjük mellőzni!)

Kóczián Zoltán Gergely 
Nagyatádi Fotókör - Fotóművészeti Alkotócsoport