Fájó szívvel tudatjuk, hogy
Kreutzer Iván
súlyos betegség után, életének 52. évében elhunyt.
Hamvasztás utáni búcsúztatására és temetésére a Rákoskeresztúri Új Köztemetőben lesz 2023. július 4-én 10.45-től

A gyászoló család
Búcsúzik tőle az APS Stúdió és a Sasszemek csapata

2021 decemberében szomorú hírt tettünk közzé: elhunyt Benedek László fotóművész, barlangász, a Magyar Kultúra Lovagja. Egész életét a szlovákiai magyarság kultúrájának megőrzésére és gyarapításának szentelte. Gömörország magyar kultúrájának emblematikus személyisége volt. Alapító tagja a Kultúráért Gömörben és Gömörön Túl Polgári Társulásnak.

Bővebben: Benedek László emléktáblájának avatása

szamosvariFájó szívvel búcsúzunk Szamosvári Józseftől (1944. szept. 9–2022. december 23.), aki az APS Stúdió tagja volt 2008 óta. Szerény, csendes személysége szinte láthatatlanná tette, szinte észrevétlenül mindenütt ott volt fényképezőgépével. Nagyon jó érzékkel látta meg a szépet, a különlegest, a jelentőst, és fotói mindig fontos helyet foglaltak el kiállításainkkon, pályázatainkkon. Szerettük, és nagyon fog hiányozni.

 

Bagyi FerencFájó szívvel tudatjuk, hogy BÁGYI FERENC (FRANZ BAGYI) fényrögzítő erdei munkás életének 77. évében elhunyt.

Temetése 2023. január 6-án, pénteken a 13:30-kor kezdődő gyászmisét követően 14 órakor lesz a nagyatádi Központi Temetőben.
(A részvétnyilvánítást kérjük mellőzni!)

Kóczián Zoltán Gergely 
Nagyatádi Fotókör - Fotóművészeti Alkotócsoport

Benedek LaciSzomorúan tudatjuk, hogy barátunk, BENEDEK László, a Gömöri Fotóklub elnöke, barlangkutató, a Magyar Kultúra Lovagja, tragikus hirtelenséggel eltávozott körünkből.

Egész életét a szlovákiai magyarság kultúrájának megőrzésére és gyarapításának szentelte. Gömörország magyar kultúrájának emblematikus személyisége volt. Ő alapította a rimaszombati székhelyű Gömöri Fotóklubot, s szintén alapító tagja a Kultúráért Gömörben és Gömörön Túl Polgári Társulásnak. Az általa létrehozott galériákkal és kiállításokkal a gömöri térség egyik legismertebb népszerűsítőjének számított.

Bővebben: Meghalt a Magyar Kultúra Lovagja, Benedek László

fejér pistaKedves Fotóstársak!
Szomorúan tudatom, hogy fotóklubunk korábbi vezetője, FEJÉR ISTVÁN Arany Kazetta életmű díjas fotóművész eltávozott körünkből. Pista 35 éven át vezette a Heves Megyei Fotóklubot, és egyik alapító tagja volt a Nadar Csoportnak. Tevékenysége során sok fiatallal szerettette meg a fotográfiát. Hasznos tanácsaival sokunknak segített. Távozásával nagy űr keletkezett a heves megyei fotós életben. Részvétünk a családnak! Pista nyugodj békében!

Demeter Pál
a Heves Megyei Fotóklub vezetője

Bárány Tibor Bárány Tibor 2011 óta volt a Stemmer Ferenc Fotóklub tagja. A fotózással az érettségi után a laborálással a katonaság alatt ismerkedett meg. Majd 30 évig újságíróként dolgozott és használta fotóit különböző országos napilapoknál és helyi újságoknál (pl. Népszabadság, majd később a Csepel újság főszerkesztőjeként). Digitális fotózással 2006-ban ismerkedett meg. Tagja volt a Vöröskereszt szervezetének és a Csepeli Helytörténeti Klubnak. Képei láthatóak voltak a hazai sajtóban a Csepeliek 56'-ról című könyvben, illetve a klub kiállításain és különböző pályázatokon.

Bővebben: "Elment az égi fotósok közé..."