Mafosz Szalonok

Keresés

logo

XL MSZA Magyar Fotóművészeti Alkotócsoportok Országos Szövetsége minden esztendőben rendez egy olyan fotópályázatot, ahol tagegyesületei – fotóklubok, fotókörök, alkotó műhelyek megmérettethetik legújabb alkotásaikat. A MAFOSZ Szalonok az autonóm kortárs fotográfiának legfontosabb összefoglaló tárlatai. A 40. MAFOSZ Szalont digitális, vetítettképes formában rendezte meg a szövetség. A zsűri 103 képet választott a kiállításra. A nevezett képek átlagpontszáma alapján az alkotóközösségek legjobb kollekciója elnyerte a MAFOSZ vándorserlegét, emlékplakettjét és oklevelét. Az egyéni képek versenyében 1., 2., 3., és két különdíjas alkotást díjazott a zsűri.

Már lejátszható a szalon kiállítási anyaga.

40Szalon logoA XL. Mafosz Szalonra 43 alkotóközösség töltött fel képeket. Összesen 979 kép érkezett a pályázatra.

A zsűrizés kétfordulós volt:
1. a zsűri pontozással (1–10) döntött a kiállításra kerülő képekről (ponthatár 17 pont volt); 103 kép kerül kiállításra (nevezett képek 10,5%-a).

2. az első 8 kép közül a díjazottakat és azok sorrendjét a zsűri külön körben döntötte el. (A díjazottak az adott évben elért legmagasabb pontszámot kapták, ez számít bele az alkotócsoportok versenyébe.) 

Bővebben: A XL. Mafosz Szalon eredménye

40Szalon logoDigitális, vetítettképes pályázat kiírása

Képek feltöltése: 2023. június 10.–2023. június 25.

A Magyar Fotóművészeti Alkotócsoportok Országos Szövetsége fotópályázatot hirdet tagszervezetei és azok tagjai részére MAFOSZ Szalon néven, DIGITÁLIS VETÍTETTKÉPES szalon formájában. Célja, hogy bemutassa a kortárs magyar fotográfia eredményeit, a fotóművészeti alkotócsoportok legújabb munkáinak kiállításával.

Bővebben: 40. MAFOSZ Szalon 2023