trofeaKerekes István EFIAP/p, A-MAFOSZ/p az Olaszországban megrendezett International Photo Contest „Trofeo Stele Dauna 2016” pályázaton, a „Winner of the Absolute Prize Trofeo Stele Dauna” fődíjat nyerte. Ugyanezen a versenyen két FIAP Gold Medalt is kapott – „Life in the mud” című képével mint a legjobb fénykép a The women in the world kategóriában és „Playground in Balkan” című alkotásával mint a legjobb fénykép a Travel kategóriában.

A fekete fehér kategóriában a „Shepherd girl” című fényképe elnyerte a Best Portrait Monochrome díjat.

Bővebben: Trofeo Stele Dauna 2016 abszolút nyertese

Kerekes István EFIAP/d1, A-MAFOSZ/p a szerb PCA Circuit 2017 pályázaton a legjobb szerzőnek járó FIAP Best Author díjat nyerte. A versenyre 55 országból 449 szerző nevezett.

A Montenegróban szervezett 1st International Contest Unlimited Photo 2017 pályázaton szintén a legjobb szerzőnek járó FIAP Best Author díjat nyerte. A versenyre 50 országból 274 szerző nevezett.

Bővebben: Két Best Author díj egy hónapban

2015 whos whoPapp Elek sikeres tagja az Amerikai Fotográfusok Szövetségének (PSA). Ez a világ egyik legjelentősebb fotós szervezete, amelyhez 500 fotóklub csatlakozott, és 70 országból mintegy 7 ezer hivatásos és amatőr alkotója van. A nagykőrösi születésű, mérnök, tanár és optometrista eddig már tizennyolcszor szerepelt a világ legsikeresebb fotóművészeit felsoroló Top 25-ben a szövetség évenként megjelenő kiadványában
(PSA Journal „Who is Who in Photography”).

Bővebben: Hatszoros világelső a PSA top-listáján

1Az olaszországi 20. Gran Tour delle Colline 2016 körversenyen, Kerekes István EFIAP/p Migrants in backlight című portfóliójával megnyerte a verseny nagydíját (Trophy Gran Tour). Ugyanezen pályázaton a Trofeo Citta di Figline Valdarno versenyen  Maramuresan tale című fényképe elnyerte a színes szabad kategória első díját (FIAP Gold Medal), míg a Trofeo Colline di Pratomagno versenyen Migrants in backlight sorozata elnyerte a Best work contest fődíjat, és a Shepherd girl című fényképe a Best photos of children díjat kapta. A verseny történetében ez az első alkalom, hogy magyar fotográfus nyeri a nagydíjat!

Bővebben: Gran Tour delle Colline Nagydíj

1-MatZso EsernyovelSzép sikert értek el ifjú fotósaink az Ománban rendezett 38th FIAP Youth Print Biennial-én. Országkollekcióink egy bronzmedált és egy 8. helyet szereztek.

Az I. kategóriában (16 éven aluliak) bár nem volt annyi nevező, ahány képpel lehetett volna megmérettetni magunkat, így is szép eredményt, a 8. helyet szerezték meg.

1-DenZsa-madarak

 

 

Két egyéni díjat is magukénak tudhatnak a fiatalok:

FIAP Bronze Medal – Mátyás Zsófia: With Umbrella
PSO Silver Medal – Dénes Zsanett: Birds
A kollekciók versenyének első helyét Omán szerezte meg.

Bővebben: Öt érem a 38. FIAP Ifjúsági Biennálén

kerekes istvan yelenaYELENA 200

Kerekes István EFIAP platinadiplomás fotóművész fotója elérte 200. díját.

A 2009 júniusában egy máramarosi kislányról készült portré egyedi módon írta be magát a magyar fotográfia történetébe! A fénykép 5 kontinens 35 országában szerepelt, s egyedülálló különlegesség az is, hogy a 72 elnyert aranymedálból 26 a FIAP (Nemzetközi Fotóművész Szövetség) és 12 a PSA (Amerikai Fotóművészek Szövetsége) aranyérme.

Hasonló eredményre (az egy fényképpel elnyert díjak száma) a magyar fotográfia történetében még nem volt példa!

Bővebben: Abszolút rekord a magyar fotográfia történetében

Ev kepeNagykőrösön született 1965-ben. Iskolai tanulmányai során mérnöki, tanári és optometrista szakirányon is diplomát szerzett.

Papp Eleket az évszázad kiváló fotóművészének, Tóth Istvánnak a tanítványa volt. 2002 óta zsűrizett hazai és nemzetközi kiállításokon, eddig 56 országban több, mint 1000 díjat nyert. Ezt Magyarországon ő érte el először. Első magyarként ötször lett világelső az Amerikai Fotográfusok Szövetségének világranglistáján, a fekete-fehér nagyméretű papírképek és a fekete-fehér kisméretű papírképek kategóriájában, a 2012-es, a 2013-as és a 2014-es nemzetközi versenyek eredményei alapján. Tizenötször szerepelt a legsikeresebb fotóművészeket felsoroló Top25-ben, öt kategóriában is.

Bővebben: Papp Elek Master FIAP, EFIAP platinum