FNYEkiallitas meghivoA FOTÓMŰVÉSZETI NYÁRI EGYETEM zárókiállítása 2014. október 4-én du. 15 órakor lesz, Miskolcon, a Karacs Teréz Középiskolai Leánykollégiumban (Miskolc, Győri kapu 156.) http://www.karacs.sulinet.hu

Megnyitja: Papp Ferenc, Miskolc város önkormányzatának Kulturális és Idegenforgalmi Osztály vezetője

A pályázat eredménye

A kiállításra mindenkit szeretettel vár a MAFOSZ

A pályázatra 40 szerző 369 képpel nevezett. A zsűri – Horváth Imre (E-Mafosz/b, EFIAP/b), Koós László (E-Mafosz/b, EFIAP), Mátyus Károly (E-Mafosz) – az összesített pontszámok alapján 63 képet és minden nevezett alkotó legjobb alkotását választotta a kiállításra, valamint a készülő kiadványba.

Díjazottak: Miskolci képek
1. A város díja: Nagy Sugár: Zongoraszó
2.: Meggyesi Mónika: Városháza
3.: Szécsi Ilona Tükörkép

Nagy Sugár Zongoraszó  Meggyesi Mónika Városháza  Szécsi Ilona Tükörkép

Bővebben: A Fotóművészeti Nyári Egyetem, 2014 – Miskolc, meghívásos fotópályázat eredménye

Szamosvári József péntek 32014. július 11., péntek a 3. autóbuszos Fotótúra napja volt – Felvidék úticéllal.

Este grillvacsora (közös) készítése és elfogyasztása  volt meghirdetve a Compania Kiskocsmába. Itt tartottuk a Fotóművészeti Nyári Egyetem zárását, értékelését, diplomák átadását. Egyperces néma csenddel emlékeztünk meg két elhunyt, korábban a nyári egyetem rendszeres tagjáról: Prunner Lászlóról és Sebestyén Lászlóról.
Konkrét helyszín a 2015-re javasolt nyári egyetemről még nem hangzott el. Pedig a Fotóművészeti Nyári Egyetem megrendezésének csak úgy van hosszú távú jövője, ha a tagszervezetek helyismeretükkel, szervezőkészségükkel segítenek a megrendezésben. Köszönjük a diósgyőri és a miskolci klub ez évi segítségét és Miskolc város támogatását.

Bővebben: FNYE 2014 – 7. és 8. nap

fnye szakmai12014. július 10-én, csütörtökön tartottuk a Szakmai napot a közeli Bartók Béla Művelődési Házban. Egész nap előadásokat hallgathattak a jelenlévők óránként változó témában, miközben a Pálvölgyi Fotó eszközeiből fotós kiegészítőiből tartott bemutatót.
Elsőként Dömötör Zoltán előadása „Korok, képek, kamerák” címmel hangzott el, majd Dombóvári Tibor természetfotós „A víz alatti fotózás rejtelmei”-be vezetett minket. Soltész István előadása „Nagyformátumú fényképezés”-ként volt meghirdetve, valójában a camera obscuráról tartott igen kimerítő értekezést. Ebéd előtt már szűkre szabott időben a MAFOSZ-pályázatokról és a fotóművészeti diplomák igényléséről tartott ismertetést Mátyus Károly és Horváth Imre.

Bővebben: FNYE 2014 – 6. nap

c várnai györgy szerda csopk2014. július 9. szerda

A nap indításaként csoportképek készültek Miskolcon a Szent István-szobornál, illetve a Városháza előtt. Mire véget ért, már zuhogott az eső. Fotóséta Miskolcon idegenvezetővel, városfényképezés volt a meghirdetett program, melyet a vígasztalanul csepegő, később zuhogó eső nehezített. Egy idő után így bemenekültünk a Déryné utcában található Színháztörténeti- és Színészmúzeumba (ahol 1823-tól 1843-ig Magyarország első magyar nyelvű kőszínháza állt). Ez egy igen érdekes és kellemes kaland volt. Az eső elálltával a vállalkozó kedvűek még elmentek Lillafüredre, vagy az avasi temetőhöz, az avasi pincékhez. Egyéni programok délutánja Miskolci nevezetességek fotózását kínálta.

Bővebben: FNYE 2014 – 5. nap

MéhelyTamás szerda 1Július 8-án a 2. autóbuszos fotótúra volt a program: Edelény kastély, Szinpetri, Bódvalenke.

Előbb a gyönyörűen felújított Edelényi kastély kínált látnivalókat. Esterházy István gróf idején végezték a legjelentősebb átalakításokat a kastélyon. Ő egy vándorfestőt, Lieb Ferencet bízott meg hat szoba kifestésével. Így a legnagyobb összefüggő magyarországi rokokó falképek 1770-ben készültek el.

Bővebben: FNYE 2014 – 4. nap

Szepesi Julianna hetfo2Július 7-én, hétfőn az első buszos fotótúrára indult a Nyári Egyetem résztvevőinek többsége. Bodrogkeresztúr pincelátogatás, borkóstolás (Dereszla pincészet), Tokajban egyéni városnézés, Boldogkőváralján a vár megtekintése volt a program.

Akik nem vettek részt ezen, más alternatív programot kerestek. A Nyári Egyetem keretében aktfotózásra is lehetőség volt.

 

Bővebben: FNYE 2014 – 3. nap