fnye2018 3-022018. július 2. hétfő

Ezen a napon fürdőzős, relaxálós programunk volt. A társaság egy része inkább a városi fotózást választotta, de 22 fős kis csapatunk sem nélkülözte a fotós lehetőségeket. Kedves házigazdánk, Tóth István megbeszélte az égiekkel, hogy a MAFOSZ Fotóművészeti Nyári Egyetemén szép felhőkkel dekorált napos idő legyen, amit mindannyian élveztünk is.

Meg kell említeni, hogy csatlakozott hozzánk Thurzó Sándor József brácsaművész, István régi barátja, aki derűs személyiségével színesítette társaságunkat.

Először a közeli Május 1. fürdőbe – zárva volt –, majd a szomszédos Félix fürdőbe buszoztunk.

A parkban csodálatos tavirózsákat találtunk: magasak, nagyvirágúak, gyönyörűek.

{gallery lightbox=boxplus lightbox:thumbs=outside}FNYE/2018/3nap{/gallery}

Elvarázsolt bennünket, alig akaródzott továbbindulni a strand felé. Útközben természetesen körüljártunk egy-két régi ortodox templomot, végül elérkeztünk célunkhoz. A fürdő minden igényt kielégítő kényelemmel szolgált: napozóágyak garmadája állt rendelkezésünkre (díjtalanul!), tisztavizű termálmedencékben és hideg vizű hullámmedencében úszkálhattunk.

Találtunk árnyékot is, élvezhettük a nap melegét is. Pompás strandos ebédet kaptunk: mícs hasábkrumplival, az elmaradhatatlan sörrel, konyak aperitif után! Az ebéd utáni alvás sem maradt el, legalábbis néhányunknál. A hazaindulás előtt többen úgy érezték, hogy nem örökítették meg az összes tavirózsát, és visszamentek a rózsás medencéhez.

Váradra visszaérkezve a vacsoránkat ismét a Retro vendéglőben költöttük el, utána pedig az Euro Foto Art Egyesület várbeli székhelyén vetítés és beszélgetés következett. A Kőbányai és az Óbudai Fotóklub bemutatkozó filmjeit láthattuk.

Szép élményekkel tértünk nyugovóra.

(Fotó: Fabó Kati és Szedő Iván)