szalon-logo2018. július 4.: MAFOSZ szalon – Szakmai nap.

Kiadós reggeli után gyalog indultak útnak a nyári egyetem résztvevői a napi programjukra.

Először a ”Szigligeti – Regina Maria” Színházat tekintettük meg, majd az ”Enescu - Bartók” Filharmóniát és a Líceumot jártuk körbe és fotóztuk. Ezután az ”Ady Endre” emlékmúzeumban kaptunk egy alapos tájékoztatást Adyról és kora kulturális életéről.

11 órakor ünnepélyes keretek között megnyitottuk a XXXV. Mafosz Szalont a nagyváradi Városi Múzeum Fotó Galériájában. A Szalon részletes eredménye

 

{gallery lightbox=boxplus lightbox:thumbs=outside}FNYE/2018/5nap{/gallery}
Először az előző napi házi pályázat győztesei – Magdó István, Anda Eszter és Ottné Németh Ilona vehették át díjaikat.
Majd átvehették A-MAFOSZ diplomáikat, akik el tudtak jönni Váradra. A-MAFOSZ diplomát: Kelemen Sándor (pártoló tag), Kiss Zoltán (Mecseki Fotóklub) és Kozma Cecília (APS Stúdió). A-MAFOSZ bronzdiplomát: Jerszi Gabriella és Barakonyi Károly  (Mecseki Fotóklub), Láng Gábor (Soproni Fotóklub), Bolvári Csilla (Duna Fotóklub Egyesület), Tálos Péter és Varga György (Győri Fotóklub Egyesület), illetve Rózsa Tamás (Szigetköz Fotóműhely tagja). A-MAFOSZ ezüst minősítést ért el: Stipsits Ibolya (Győri Fotóklub Egyesület) és Lakatos Krisztián (Szigetköz Fotóműhely). A-MAFOSZ aranydiplomát: Ligeti László a Duna Fotóklub Egyesület tagja. (Akik nem tudták átvenni diplomáikat, megtehetik szeptember 1-jén, a a Magyar Fotográfia Napja biatorbágyi egész napos rendezvényén.)
Ebéd után szakmai előadások kezdődtek. Először  a Canon szakemberei tartottak bemutatót, majd Kerekes István, Máthé András és Lennert Géza előadása következett. (Sajnos kevés idő jutott az előadásokra, mindegyik megérdemelt volna egy-egy önálló estét.) A vacsoránál köszöntöttük a születésnapos Csidér Bálintot.

Vacsora után a nap zárásaként Dezső László: Erdély a Kárpátok tündérkertje című könyvének és „Lekvár” medvéről készült filmnek a bemutatása zárta a napot.