MAFOSZ 2 kicsiDélelőtti programunk során Vác nevezetességeivel ismerkedtünk Cservenák Péter türelmes és minden részletre kiterjedő vezetése mellett. Elsőnek a Váci Székesegyház adott enyhet és ismeretanyagot a növekvő kánikulában. Itt kerítettünk sort a tábori csoportkép elkészítésére is.

Ezután rövid sétával közelítettük meg a ferencesek templomát és mögötte a váci vár maradványait, a Dunapart felől most is bevehetetlennek tűnő magas várfalat és I. Géza szobrát (2000). Vissza a belváros felé a Szentháromság szobor következett, majd a Diadalív.

Werkfotók (Burkus Alexandra, Eisenmann József, Fabó Kati, Horváth Imre, Koncz András, Kürti János, Mátyus Károly, Sebestyén Ferenc, Szécsényi Zsuzsa, Szepesi Julianna, Tóth Imre és Zubovics Zoltán):

{gallery lightbox=boxplus lightbox:thumbs=outside}FNYE/2015/2nap{/gallery}

A délelőttnél már csak a délután volt forróbb, amikor a Kálvária domb felé indultunk el, innen már csak a legedzettebbek vállalták a gyurgyalag-lesést.

Vacsora után a Váci Fotóklub életét és a tagok műveit bemutató diavetítést láttunk ezúttal a szállásunk (Siketnémák Országos Intézete) jó hűvös alagsori éttermében.