PSA Whos Who in Photography 2012 online-1Papp Elek (Nagykőrös, 1965. 8. 20) 2002 óta méretteti meg képeit zsűrizett nemzetközi kiállításokon, ahol egy évtized alatt közel 50 országban több mint 600 díjjal tüntették ki műveit.

Legnagyobb nemzetközi sikerét 2012-ben érte el, amikor éves teljesítménye alapján az Amerikai Fotográfusok Szövetsége (PSA) toplistáján a fekete-fehér nagy formátumú papírképek kategóriában első helyre került (PSA Journal 2013 Who's Who in Photography), ezt a helyezést magyar fotográfus először szerezte meg.

Kiemelkedő szakmai tudását és művészetét 2011. május 1-én a Fotográfusok Nemzetközi Szövetsége (FIAP Federation Internationale de l'Art Photographique) a Mester fokozat odaítélésével (Master Photographer of FIAP) ismerte el, amit magyar fotóművész utoljára húsz éve kapott.

papp-elek-a zene-orome papp-elek-alkoto papp-elek-beke

A Ceglédi Fotóklub (E-MAFOSZ), a Ceglédi Alkotók Egyesülete, a Magyar Fotóművészek Szövetsége, a Magyar Alkotóművészek Országos Egyesülete (MAOE), a Magyar Fotóművészek Világszövetsége mellett tagja az Amerikai Fotográfusok Szövetségének (PSA), a Fotográfusok Nemzetközi Szövetségének (AFIAP, EFIAP és MFIAP fokozatban). A Canon Pro Club (Platinum) és a Associate Wilmington International Exhibition of Photography (AWIEP) is felkérte együttműködésre.

papp-elek-beteg-barany papp-elek-fugedi-jeno papp-elek-gregory

Magyarországon 2004 és 2011 között a MAFOSZ, az MFVSZ és a TIT több alkalommal is az év fotóművészévé választotta, 2007-ben Közép-Magyarország Regionális Príma Díjasa, majd 2009-ben a HUNGART Alkotói Ösztöndíjasa.

Papp Elek mérnök, tanár, optikus mester, diplomás optometrista és kontaktológus. Fotóművészeti tanulmányait és munkáját mestere, Tóth István (Az Évszázad Kiváló Fotóművésze, New York, 1980) tanácsai segítették.

papp-elek-jani-bacsi papp-elek-remenykedes papp-elek-roma-vajda