Aki később kapcsolódik be a pályázatba, utólag is beküldheti a korábbi feladatokat, de a végső beküldési határidő (2022. május 1.) nem léphető át. Az értékelés sajátosságai miatt azok a pályázók érnek el jobb eredményt, akik minden feladatot megoldanak és kihasználják az összes beadható képek számát!

Részvételi feltételek

CSAK DIGITÁLIS FELVÉTELEK KÜLDHETŐK A PÁLYÁZATRA!
A fotópályázaton nappali tagozatos általános iskolás és középiskolás diákok vehetnek részt.
Az általános iskolás diákok 14 éves korig szakköri kollekcióval pályázhatnak. A középiskolás diákok fotóit 14-20 éves kor között az egyéni pályázatra várjuk.


A 2021/2022-es tanévre meghirdetett fotópályázatnak ismét három kötelező témája van. A képeket a három beadási határidőre kell beküldeni, amelyek feldolgozása már januárban megkezdődik, de zsűrizése csak 2022. május végére várható.

1. Feladat: Esti fények. Sajnos most elég hamar sötétedik – már délután 4 óra körül készíthetünk fotókat az esti fényekről. Ne feledkezzetek el az izgalmas bemozdult képekről sem!

Beküldési határidő: 2022. január 15.

2. Feladat: A múlt emlékei. Olyan fotókat szeretnénk kapni, amelyeken régi, a hétköznapjainkban már nem használt tárgyakat látunk. Esetleg lehet letűnő  mesterségeket is bemutatni!

Beküldési határidő: 2022. március 10.

3. Feladat: Anyagszerűség. A fotókon jól érzékelhető legyen az, hogy a felület durva, érdes, puha, esetleg selymes… Nem könnyű feladat, de tudom, hogy ügyesek vagytok!

Beküldési határidő: 2022. május 01.

A pályázatra csak olyan felvételeket nevezzenek a szerzők, amelyek ebben a tanévben készülnek.

A szakkörök feladatonként 10-10 képet, az egyéni pályázók 4-4 db fekete-fehér vagy színes – DIGITÁLIS képet küldhetnek be kizárólag e-mailben. A beküldött alkotások optimális felbontása: 1500 × 2000 pixel (vagy a nyomtatási méret beállítása esetén: 13 × 18 cm). A zsűri által kiállításra javasolt képeket a MAFOSZ  rendeli meg a fotólaborban. Az e-mailben beküldött JPG kiterjesztésű képek összterjedelme ne haladja meg az 15 Mb-ot; ha ennél nagyobb a tíz kép terjedelme, akkor kéretik több e-mailhez csatolni azokat. Aki a méretkorlátozást figyelmen kívül hagyja, számítson arra, hogy a levelező szolgáltatók esetleg nem továbbítják a küldeményüket. Becsomagolt és tömörített állományokat nem csomagolunk ki! Óriásleveleket nem fogadunk. Kérünk minden egyes képet egyenként csatolni a beküldendő e-mailhez.

A meghirdetett témáknak nem megfelelő képeket a zsűri nem értékeli!

A pályaművek fájl neve a következő adatokat tartalmazza ékezetes betűkkel írva: a pályázó CSALÁDINEVE_KERESZTNEVE_Aképrövidcíme_Anevezésilapszerintisorszáma.JPG

A pályázóknak nevezési lapot kell kitölteni számítógéppel, Word programmal. A nevezési lapon szereplő információk egyezzenek a file névben olvasható felirattal. A nevezési lap letölthető a  www.mafosz.hu  oldalról, a fotópályázatok menüpontból. A nevezési lap is beküldhető e-mailben. A nevezési lap fájlneve: szakkör esetén a Szakkör_neve.doc / egyéni pályázó esetén a Családnév_Keresztnév.doc

Aki később kapcsolódik be a pályázatba, utólag is beküldheti a korábbi feladatokat, de a végső beküldési határidő (2022. május 01.) nem léphető át. Az értékelés sajátosságai miatt azok a pályázók érnek el jobb eredményt, akik minden feladatot megoldanak és kihasználják az összes beadható képek számát!
A beküldött képeket a MAFOSZ szerzői jogdíj és felhasználási díj fizetése nélkül, de a szerző nevének feltüntetésével nyilvánosságra hozhatja a fotópályázat, a fotókiállítás és a MAFOSZ munkájának népszerűsítése érdekében. Csak azok vegyenek részt ezen a pályázaton, akik ezt engedélyezik.
Beküldési cím: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. Figyelem! A pályázatokat fogadó e-mail postafiók mérete óriási, de így sem garantálható, hogy az utolsó egy-két napban beküldött több száz fotót fogadni tudja (annak ellenére, hogy a rendezők folyamatosan mentik a beérkező pályaműveket). Ezért nem fogadunk el senkitől sem óvást, vagy reklamációt amiatt, ha egy küldeményt – a postaláda megtelt üzenettel – visszaküld a szolgáltató. A megoldás ugyanis kézenfekvő: már egy-két héttel korábban be kell küldeni a pályázatra szánt képeket, amelyek kézbesítéséről ki-ki kérjen automatikus visszaigazolást a szolgáltatótól. Beküldési cím: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Zsűrizés: 2022. május 20-ig.
Értesítés a zsűrizés eredményéről 2022. május 30-ig – kizárólag a www.mafosz.hu honlapon, illetve a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. email címről.
Az első kiállítás 2022. október hónapban, vagy november elején nyílik. Az ingyenesen kölcsönözhető fotókiállítás másodbemutatói szerte az országban: 2023. június 30-ig (a kölcsönzési igények bejelenthetők: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen)

A fotópályázattal kapcsolatban további információk kérhetők Réber Anikótól. E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.; vagy a 06-30-428-68-00 mobilszámon. A nevezési lap – szakköri és egyéni – letölthető a www.mafosz.hu címről, a fotópályázatok menüből.