kerekes istvan yelenaAz All About Photo.Com nemzetközi fotópályázat eredményének leközlése és a nyertes kollekciónak az online kiállításon való megjelenése után a barcelonai Foto Nostrum galéria vezetője megkereste Kerekes Istvánt és közölte vele, a galéria kurátorai úgy döntöttek, hogy a látott nyertes képkollekció és az elmúlt évek fotói és eredményei alapján szeretnék, ha egy időben állítana ki Steve McCurry-vel január 20. és március 25. között a Foto Nostrum galériában.

(Az őket követő esemény, áprilisban egy Helmut Newton kiállítás lesz.) A kiállítók alkotásai és a kiállítási plakátok megvásárolhatóak a Foto Nostrum oldalán, mellyel a járvány miatt elszenvedett veszteségeket, illetve a galéria életben maradását kívánják finanszírozni.

Kerekes István EFIAP/d3, A-MAFOSZ/p meghívásához a kaliforniai San Diego-i székhelyű All About Photo Magazine és az All About Photo.Com által meghirdetett idei nemzetközi fotópályázatra benevezett Shepherds from Transylvania című húsz fényképből álló képkollekciója vezetett. Ezzel az anyaggal Kerekes István elnyerte a pályázat fődíját, mely többek között a nyertes kollekciónak egy két hónapos online kiállítási lehetősége volt (július 1. és augusztus 31. között) az All About Photo.Com oldalán.

AAP

Kerekes Istvánnal készített interjúkat és az About Photo.Com kiállítását több nemzetközi portál is népszerűsítette:

https://www.thisiscolossal.com/2021/07/istvan-kerekes-photos/

https://www.wonews.it/post/ritratti-tenero-legame-pastori-transilvania-e-mandrie

http://www.art-vibes.com/photography/istvan-kerekes-shepherds-from-transylvania/

https://fotoscapes.com/lookbook/Evf2kNVfD/scenes-of-intimacy-between-transylvanian-shepherds-and-their-herds#1

https://photophiles.com/index.php/component/icagenda/1878-shepherds-from-transylvania?Itemid=1565

https://petapixel.com/2021/07/11/great-reads-in-photography-july-11-2021/

https://mickhartley.typepad.com/blog/2021/07/transylvanian-shepherds.html