A MAFOSZ Év Fotóművészeti Alkotócsoportja 2024 és Év fotográfusa 2024 beadási határideje 2024. július 20.

Az önértékelés időszaka 2023. július 1-től 2024. június 30-ig terjed. A szabályzatok és önértékelő táblázatok megtalálhatók a MAFOSZ-menü, szabályzatok almenüjében is.

A MAFOSZ évente kiadja az Év Fotóművészeti Alkotócsoportja és az Év fotográfusa cím 2. és 3. helyét is, nyilvántartásaiban rögzíti.

Ez egy kiváló lehetősége az alkotócsoportoknak, hogy felmérjék tevékenységüket, munkájukat. (Korábbi évek eredményei)


Az Év Fotóművészeti Alkotócsoportja (ÉFA)
ÉFA kitüntetési szabályzat (doc)
Önértékelő táblázat és egyéni alkotók értékelése (xls), klubrészletező (xls)

A szabályzatot és értékelési rendszert úgy alakítottuk ki, hogy a pályázatok képelfogadásai mellett nagyobb hangsúlyt kapjanak a fotópályázatok, kiállítások rendezése, szakmai programok tartása stb. A 2019. évi Közgyűlésen ennek még nagyobb hangsúlyt kívánt adni a MAFOSZ.

A pályázat csak a MAFOSZ által kialakított excel Értékelő táblázatban (xls formátumban) adható be digitálisan. Az összesítő táblázat darab (fő) oszlopának kitöltésével a pontszám cellákat az Excel automatikusan tölti ki. ÚJDONSÁG: Az önértékelő táblázat munkalapjai (Excel alsó sor) tartalmazzák az egyes tagok tevékenységét bemutató „egyéni alkotók részletező” táblázatokat (Alkotónként egy-egy munkalapot kell kitölteni, s a darabszámot a program összesíti a főlapon. Az önértékeléshez tartozik az alkotócsoport előző évi munkáját bemutató "klubrészletező". Kérjük, e táblázatokat használják, ne másolják át másik állományba, vagy ne konvertálják másik programba. (Az értékelő táblázat főlapját postai úton is meg kell küldeni: 2051 Biatorbágy, Jókai u. 12.)

A pályázat benyújtásának helye: MAFOSZ elnöke: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát..


Az Év fotográfusa
Új Év fotográfusa szabályzat (doc)
3 lapos Önértékelő táblázat (xls)

A szabályzat szerint 1., 2. és 3. díjat is kiad a MAFOSZ.

A pályázat csak a MAFOSZ által kialakított excel Értékelő táblázatban (xls formátumban) adható be digitálisan. Az összesítő táblázat darab és pontszám celláit az Excel automatikusan tölti ki a következő oldalak Hazai és FIAP fülein felsorolt elfogadások és díjak alapján. Kérjük, e táblázatot használják, ne másolják át másik állományba, vagy ne konvertálják másik programba. (Az értékelő táblázat főlapját postai úton is meg kell küldeni: 2051 Biatorbágy, Jókai u. 12.)

A pályázat benyújtásának helye: MAFOSZ elnöke: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát..

 

Fogalmak (Pályázati és Kiállítási Szabályzat):

MAFOSZ-védnökség: A MAFOSZ elnöksége kérelem alapján dönt azon nemzetközi, országos és regionális, vagy egyéb fotópályázatok és kiállítások MAFOSZ-védnökségét illetően, melyek rendezését jelen szabályzat szerint tervezik és nagy jelentőséggel bírnak a hazai fotóművészetben. A MAFOSZ védnökségű pályázatok figyelembe vehetők a MAFOSZ minősítési dokumentációkban, kitüntetésekben, nyertes képeik megjelennek az évenkénti Fotó-Hungarikumban.

MAFOSZ által elismert pályázatok: A MAFOSZ Pályázati és kiállítási bizottsága dönt azon nemzetközi, országos és regionális, vagy egyéb fotópályázatok és kiállítások MAFOSZ-elismeréséről, melyek nagy jelentőséggel bírnak a hazai fotóművészetben, de sajátos körülményeik miatt nem mindenben felelnek meg a jelen szabályzatban foglaltaknak;

vagy melyeket jelen szabályzat szerint rendeznek, de védnökséget nem kértek. A MAFOSZ által elismert pályázatok figyelembe vehetők a MAFOSZ minősítési dokumentációkban, kitüntetésekben.

(A magyar rendezésű FIAP-pályázatok nem magyar pályázatnak, hanem FIAP-pályázatnak tekintendők.)