A MAFOSZ tagszervezeteiben eredményesen tevékenykedő és eredményes fotóművészeti alkotómunkát végző szerző kérésére és a feltételek teljesülése esetén a Kitüntetési Bizottság javaslata és az Elnökség döntése alapján Fotóművészeti minősítések nyerhetők el. A pályázatok beadási határideje minden év május 30.

A jelenlegi beadási határidő: 2024. május 30.

VÁLTOZOTT! A 2024. évi Közgyűlés tárgyalta, aktualizálta a Kitüntetési szabályzatot. (A szabályozás és mellékletei megtalálhatók a MAFOSZ honlapján (MAFOSZ/Szabályzatok menü)

A minősítésekhez csak a MAFOSZ védnökségű, MAFOSZ által elismert és a FIAP pályázatokon való képelfogadások érvényesíthetők (Lásd: Pályázati és kiállítási szabályzat).

A kitüntetési szabályzat aktualizált melléklete: a Nyomtatvány a diplomák igényléséhez űrlap és egy képelfogadásokat összesítő Excel-táblázat.

A formanyomtatványhoz mellékelni kell:

– a fotográfiai tevékenységek felsorolását, dokumentációját;

– a kérelmező rövid fotós önéletrajzát;

– a portfóliót digitális formátumban WeTransferen kell elküldeni JPEG formátumban, 8–10-es tömörítéssel, legalább 3600 pixel a hosszabbik oldal méretben, digitális keretezés nélkül. (Portfólió képeinek különböznie kell a korábban beadottaktól.)         

– igazolványképet (digitális formában)

– a kiállítási eredmények felsorolását (év, kiállítás címe (SZÁMA), helye, a bemutatott kép címe) képelfogadásokat összesítő Excel-táblázaton. (A pályázók csak a szabályzat szerinti elfogadásokat írják be. A szabályzat szerinti érvénytelen elfogadás feltüntetése esetén a bizottság javításra (egyszer) visszaküldi a táblázatot. Ismételten hibás elfogadások esetén érvénytelen pályázatnak minősíti.) Ha valaki bizonytalan az elfogadásaiban, kérjen a bizottságtól előzetes konzultációt.

A bírálati díj 15 000 Ft.

A portfólió a pályázati űrlappal, s annak mellékleteivel együtt küldendő a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. és a MAFOSZ elnökéhez (Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.) elektronikusan (WeTransferrel egyben küldve), de a pályázati űrlapot mindenképpen postai úton is el kell juttatni: MAFOSZ Kitüntetési Bizottság: 8200 Veszprém, Sáfrány u. 10/G.