tuske istvanSzomorúan tudatjuk azokkal, akik ismerték és szerették, május 4-én örökre letette fényképzőgépét fotóstársunk Tüske István.

 

Búcsúztatója 2016. június 3-án délelőtt 11 órakor a Wekerlei Munkás Szent József-templom altemplomában lesz (Budapest, XIX. Kós Károly tér 16.).

1937-ben Sármelléken, iparos családban született. A fotózással 1957-ben a Csepeli Erőműben ismerkedett meg, a Csepeli Munkásotthon fotóklubjának pedig 1962 óta volt tagja.

1971-ben fotókörvezetői, 78-ban videoszerkesztői vizsgát tett. Rendszeres résztvevője volt a MAFOSZ alkotótáborainak.

Kiállításai voltak a Csepeli Erőmű Könyvtárában és Igazgatóságán, A K-Art Galériában, a Galéria 21-ben, szerepelt a klub közös kiállításain és országos pályázatokon.

A klub társadalmi elnöke volt 25 éven keresztül, majd 2003-ban a klub vezetőjévé választottuk. Nagy része volt mai arculatunk kialakításában,sokat dolgozott a klubért, rengeteget köszönhetünk Neki.

Kiállításokat szervezett, (Duna Palota, Magyarok Háza, Székesfehérvár Alumínium Ipari múzeum) támogatókat szerzett, kiadványokat kerültek ki keze alól, gyarapította az eszközeinket, ápolta kapcsolatainkat, szervezte a klub életét. Fáradhatatlan volt és segítőkész, nem tudott ellentmondani, ha valaki tanácsot vagy segítséget kért. Két éve betegségére hivatkozva átadta klubvezetői címét, de változatlanul velünk maradt. Ekkor neveztük ki a klub Örökös Elnökének. Egy hete rehabilitációs műtétre ment a kórházba, ahol a műtét után örökre eltávozott közülünk.

De mi tudjuk, hogy onnan föntről néz minket és örökké velünk marad.

Tüske István Örökös elnökünk, nyugodjál békében, Isten veled!