Kérem a pályázókat, alaposan olvassák el a 39. MAFOSZ Szalon kiírását! Értesítsék a társzervezeteket is Szalon kiírásáról, hogy több alkotócsoport vegyen részt rajta!

A pályázaton nincs nevezési díj, de csak azok a MAFOSZ tagszervezetek vehetnek részt, melyek a beküldési határidőig rendezték a 2022. évi tagdíjukat.

„Nem lehet pályázni 2019-ben vagy korábban nyilvánosságra hozott alkotásokkal.” Ezt sokan kérdezik, hogyan kell érteni, mi számít nyilvánosságra hozatalnak stb. A lényeg az előtte lévő mondat: Cél, hogy új művek szülessenek, 2 évnél nem öregebb képek mérettessenek meg. Azonban ezt csak a nyilvánosságra hozatallal lehet ellenőrizni, ezért van a szabályzat így megfogalmazva. Tehát lehet a kiírást értelmezni, kiskapukat keresni, hogy a régi képek milyen módon voltak közzétéve, de nem ez a lényeg, hanem hogy új (az elmúlt 2-3 évben született) alkotások versenyezzenek. Persze a kiírás megengedi a korábban nyilvánosságra nem hozott képek nevezését, de ha mégis nyilvánosságra volt hozva (azaz bárki láthatta), akkor azt kockáztatja, hogy kizárja magát és alkotóközösségét az idei és a következő évi szalonon való részvételből is. Kérem a klubokat a MAFOSZ Szalon céljára koncentráljanak (és ne keressenek különböző kibúvókat): Cél, hogy új művek szülessenek, 2 évnél nem öregebb képek mérettessenek meg.

Bővebben: Hasznos tudnivalók a Szalonra pályázóknak

Szalon logoDigitális, vetítettképes pályázat kiírása

Képek feltöltése: 2022. június 1.–2022. június 15.

A Magyar Fotóművészeti Alkotócsoportok Országos Szövetsége fotópályázatot hirdet tagszervezetei és azok tagjai részére MAFOSZ Szalon néven, DIGITÁLIS VETÍTETTKÉPES szalon formájában. Célja, hogy bemutassa a kortárs magyar fotográfia eredményeit, a fotóművészeti alkotócsoportok legújabb munkáinak kiállításával.

Bővebben: 39. MAFOSZ Szalon 2022