Bazsó ImreMély fájdalommal tudatjuk, hogy életének 75. évében március 2-án elhunyt Bazsó Imre, Csokonai-díjas fotóművész, a MAFOSZ Szolgálati Kiválósága, a Márvány Fotóműhely alapító tagja, és Tiszteletbeli elnöke.  2012-ig a Fotóműhely vezetője volt.

Búcsúztatása a békéscsabai Szarvasi úti katolikus temetőben, 2016. március 9-én, 11 órakor lesz.

Bazsó Imre 1941-ben született Békéscsabán. A fotózás iránti érdeklődést egy, a szüleitől ajándékba kapott fényképezőgép keltette föl 1953-ban. Balassi fotóklubnak lett aktív tagja. Gyakorlatilag itt sajátította el a szakma alapvető tudnivalóit, a fekete-fehér, majd a színes technikát. Első nagyobb sikereit a Magyar Honvédségnél érte el, ahol sorra nyerte a különböző pályázatokat.

A Balassi fotóklub megszűnését követően 1994-ben részese volt a Berekméri Zoltán nevét viselő fotóközösség létrehozásának, majd 1997-ben vezetésével alakult meg a napjainkban is működő Márvány Fotóműhely. Viszonylag hamar országos ismertségre tettek szert, elsősorban az 1995-ben, a Békés Megyei Könyvtárral közösen szervezett premfotó kiállítással, majd 1997-ben a MAFOSZ Szalon és Alkotótábor békéscsabai megrendezésével.

A Fotóműhely 2002-ben vezetésével végleges helyet talált a lakóterületi feladatokat ellátó Lencsési Közösségi Házban. Bazsó Imre ötlete alapján az intézménnyel közösen indították el a „Csak tiszta forrásból…” című fotópályázatot, első alkalommal 2002-ben októberében.

Szintén Bazsó Imre aktív közreműködésével került meghirdetésre az I. Békéscsabai Digiporáma Fesztivál 2006-ban, melyre elektronikus hordozóra írt fotósorozatokkal lehet nevezni. Ez már tizedik alkalommal került megrendezésre.

Nyugodjon békében!

Emléke szívünkben tovább él.