b-nagy lajosB. Nagy Lajos, mindannyiunk Lajos bácsijának szíve ez év augusztus 25. napjának hajnalán utolsót dobbant.

Temetése 2015. szeptember 10-én, 11:30-kor a Kőbányai Újköztemetőben lesz.

B. Nagy Lajos 1929-ben született Budapesten, gépészmérnökként dolgozott, 1979 óta a Kőbányai Fotóklub tagja, 1991-ben lépett be a Magyar Fotográfiai Egyesületbe. Szinte a kezdetektől lelkes résztvevője volt a MAFOSZ és az Egri Fotóművészeti táboroknak. A fotótáborok, gépészmérnöki munkája, és fotós kirándulások során szinte az egész országot bejárta, alig volt olyan hely, amelyről ne lett volna felvétele, mesélni való élménye.

Lelkes résztvevője volt fotópályázatoknak, sikereire büszke volt, de a zsűrik elutasító döntéseit is derűvel fogadta. Falra kerültek képei többek között a Vizuális Művészeti Hónapon, a Rosti Pál emlékpályázatokon, az Életünk pályázatain és a Kőbányai Fotóklub kiállításain, önálló kiállítása két alkalommal volt Gyöngyösön.

Sokat emlegette a Bori várban készült fényképét, melyet az új Nemzeti Színházban is kiállítottak.

Hűségesen ragaszkodott kedvenc témáihoz: tájak, épületek, szobrok, virágok. Egykor fekete-fehér képeit saját maga dolgozta ki, szeretett diafilmre fotózni, sokáig kitartott a filmes fényképezés mellett, de már megismerkedett a digitális technikával is.

Barátokra lelt a Kőbányain kívül más fotóklubokban is, látogatta előadásaikat, kiállításaikat. Kiváltképp a Csepeli, a dunaújvárosi Rosti Pál fotóklubok és a Magyar Fotográfiai Egyesület (MADOME) tagjai álltak közel szívéhez.

Szeretetreméltó személyisége, csupa szív természete, segítőkészsége, nyíltsága, őszintesége, kedves mosolya, humora, optimizmusa, barátsága hiányozni fog mindannyiunknak.

Emlékét szívünkben megőrizzük. Nyugodj békében Lajos bácsi!

Tarnóczi Andrea