Kührner LászloIsmét búcsúzunk. Életének 80. évében elhunyt Kührner László, HonES-MAFOSZ Olyan ember távozott közülünk, akit mindenki ismert, aki ismert mindannyiunkat. Minden tagszervezetünknek, minden tagunknak volt Vele kapcsolata.

Kührner László, sokunk Laci bácsija 1979 óta tagja, majd vezetője volt a Gamma, később Reflex Fotóklubnak, s így 1983 óta a MAFOSZ-nak is.

Laci bácsi már általános iskolás korában fotózott. A különböző rendezvényeken készített felvételeit az érintettek meg is vásárolták!

Felnőtté-válásának során megmaradt a fotózás iránti szenvedélye, de az alkotómunkát fokozatosan felülírta a közösségért végzett munka, a fotóstársak menedzselése, a programok szervezése, a lebonyolítások irányítása. Életének szerves részévé vált a MAFOSZ-beli fotós élet.

Elnökségi póttagja, alelnöke, majd 18 évig ügyvezető elnöke volt Szövetségünknek. Kezelte az „adatbázist”, a tagnyilvántartást, intézte a Szövetség pénzügyeit, részese volt a Szövetség minden akciójának, részt vett a Nyári Egyetemek előkészítő munkáiban, tevékenyen hozzájárult a lebonyolítások sikeréhez. Elnöke volt a FIAP bizottságnak, figyelemmel kísérte a FIAP pályázatokat, intézte a fordításokat, tájékoztatta az Elnökséget, segítette a FIAP diplomát igénylőket az adminisztráció elvégzésével.

Fotóklubjában aktív fotós tevékenységet generált, nevelte a fiatalokat és szervezte minden tagjának a fotós életét.

Az Országos Diapályázat évenkénti színvonalas megrendezésével sok éven keresztül teret biztosított mindazoknak, akik e műfajnak a szerelmesei voltak.

Barátságos személység volt, mindenkihez volt kedves szava, amiben csak tudott segített, bármilyen fotós problémában mindig számíthattunk rá. Humorát élveztük, jó volt látni kedves, néha huncut mosolyát. Társaságában mindig jól éreztük magunkat, jókat beszélgettünk, ízes-vicces történeteit élvezettel hallgattuk.

Így őrizzük Őt emlékezetünkben, és Ő így tekint ránk ezután is az égi tájakról. Nyugodjék békében!

                                                                      Fabó Katalin

Búcsúztatása a Farkasréti temetőben lesz 2015. június 26-án 10 óra 30 perckor.