LangTiborÉletének 87. évében december 23-án éjjel elhunyt Láng Tibor, Csokonai-díjas fotóművész, a MAFOSZ aranydiplomás fotóművésze, a Bakony Fotóklub alapító tagja, korábbi vezetője, művészeti vezetője.

Az aranydiplomás és életműdíjas fotóművész 1927 februárjában született Székesfehérváron, harminc éven át az OTP Veszprém Megyei Igazgatóságán dolgozott. A fotózással tizenéves kora óta foglalkozott, több száz önálló kiállítása mellett neves hazai és nemzetközi pályázatokon díjazták munkásságát. Közel húsz éven át volt a Bakony Fotóklub vezetője, 2003-tól haláláig a klub művészeti vezetőjeként dolgozott.

Láng Tibor a Bakony Fotóklub mellett alapítója volt a Pannónia Fotóművészeti Fórumnak, valamint a Királyi Régió Fotóbiennálénak. Tevékenységét Veszprém Megyéért Arany és Pro Comitatu, valamint Veszprém Város Pro Meritis arany emlékéremmel jutalmazta. 1994-ben Népművelésért miniszteri kitüntetésben, 2011-ben Csokonai Vitéz Mihály alkotói miniszteri díjban részesült. Kétszer nyert el a nemzetközi FIAP Kékszalag és FIAP ezüst díjat.
1989-ben megkapta a Daguerre-plakettet, 1990-ben a Magyar Fotóklubok és Szakkörök Országos Szövetsége Plakettejét, 2011-ben pedig a MagyarFotóművészeti Alkotócsoportok Országos Szövetsége Életmű Díjjal tüntette ki.

Halála nagy veszteség Veszprém megye, a régió és az ország fotós társadalma számára.