EMF EMF logoA Magyar Fotóművészeti Alkotócsoportok Országos Szövetsége a korábbi nagysikerű pályázatai nyomán 2024-ben újra meghirdette a MAFOSZ Év Magyar Fotója – Év Magyar Fotósa fotóművészeti pályázatot. A pályázat nyilvános, arra minden magyar állampolgár vagy magát magyarnak valló hivatásos és amatőr fotós egyénileg nevezhet.

ÉMFborito

Kategóriák között szerepel: Portré és zsáner, Szoció, Sport, Természet, Tájkép, Városkép és épületfotó, Felülnézet, valamint Magyarság és Kitekintő kategória.
Részletes pályázati kiírás.
Regisztráció, képfeltöltés időpontja: 2024. július 15–31-éig
(Olvassák el a 2023. évi segédletet is, hogy egyérteműbbek lehessenek a kiírásban tömören megfogalmazott feltételek!)
Pályázati segédlet – Gyakran ismételt kérdések


A pályázat célja, hogy a pályázók közel egy adott év terméséből válogassanak. Ezért nem lehet pályázni 2022-ben vagy 2022-től korábban nyilvánosságra hozott alkotásokkal.

A pályázatra egy szerző által beküldhető pályaművek maximális száma: egy kategóriában legfeljebb 5 kép.

A pályázati anyagokat a pályázók regisztráció tölthetik majd fel a fotópályázati oldalra, JPG formátumban, sRGB színmódban. A pályázatra feltölthető képek hosszabbik oldala pontosan 3500 pixel.

EMF2023 cimlapA pályázatok elbírálására különböző hazai és külföldi fotográfiai szervezeteket elismert képviselőit kértük fel.

  • Lőrincz Ferenc Lőrinc, az előző Év Magyar Fotósa,
  • Nagy István E-MAFOSZ/g, a MAOE Fotóművészeti Tagozatának és a Magyar Fotóművészek Szövetsége tagja;
  • Nagy Tivadar, a Magyar Fotóművészek Világszövetségének alelnöke, a Szlovák Fotográfusok Szövetségének mestere (MZSF);
  • Horváth Imre EFIAP/s, A-MAFOSZ/s, a MAFOSZ elnöke.

A független zsűri a pályázók által beküldött képeket anonim módon, online felületen bírálja. A zsűrizés kétfordulós. Első fordulóban a zsűri tagjai egymástól függetlenül, elektronikus úton, 1–10 pontig értékelik a képeket. Második fordulóban a kiállításra kerülő képek közül választják ki a díjazottakat: a zsűri tagjai egymástól függetlenül a kiállítási képek sorrendjét határozzák meg, ezek összevetésével alakul ki a végső sorrend A rendező a zsűrizés eredményét teljes részletességgel nyilvánosságra hozza.

A pályázat FŐDÍJát, az Év Magyar Fotósa címet a legkiemelkedőbb kollekció szerzője, a legeredményesebb egyéni pályázó nyeri el. Az Év Magyar Fotója díjat az egyes kategóriákban győztes fotók közül választja ki a zsűri. Az egyes kategóriákban az első három helyezett alkotást díjazzuk.

A kiállítás anyagából egy igényes katalógust, fotóművészeti albumot jelentetünk meg.

További részletek a MAFOSZ honlapján és pályázati oldalán. Kapcsolat: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

A pályázat megrendezéséhez támogatókat keresünk!