EMF-EMF logo

A MAFOSZ Év Magyar Fotója – Év Magyar Fotósa pályázata

A Magyar Fotóművészeti Alkotócsoportok Országos Szövetsége – együttműködve fotográfiai szervezetekkel – meghirdeti, 2018–2019 fordulóján hagyományteremtő céllal elindítja az Év Magyar Fotója – Év Magyar Fotósa pályázatot. E tárlat lehet a kortárs magyar fotográfia egyik évenkénti legfontosabb és legnagyobb, reprezentatív országos fotópályázata és -tárlata.

A 2018. szilveszterén induló pályázat nyilvános, arra minden magyar vagy magát magyarnak valló hivatásos és amatőr fotós egyénileg nevezhet a MAFOSZ fotópályázati oldalán – több kategóriában: kötetlen Színes és Monokróm, Portré és zsáner, Sport, Természet, Akt, Sajtófotó, Szociófotó, Táj- és városkép, Magyarság.

A pályázathoz a fotográfiában elismert neves szakemberekből álló zsűrit kérünk fel, közreműködésre ajánlunk több hazai és külföldi fotográfiai szervezetnek. A független zsűri a pályázók által beküldött képeket anonim módon bírálja. A rendező a zsűrizés eredményét teljes részletességgel nyilvánosságra hozza.A zsűrizés kétfordulós.

A pályázat fő díját, az Év Magyar Fotósa címet a legkiemelkedőbb kollekciót beküldő egyéni pályázó nyeri el. Az Év Magyar Fotója díjat az egyes kategóriákban győztes fotók közül választja ki a zsűri. A pályázat nyertesei jelentős pénzdíjazásban részesülnek.

Az egyes kategóriákban az első három helyezett alkotást díjazzuk. Különdíjakat a pályázat támogatói ajánlják fel, melyhez továbbra is várjuk a szponzorokat. (A kiállítás megnyitásáig a pályázat támogatóinak köre folyamatosan bővül.)

A pályázat anyagából minőségi művészi nyomatok előállítása a cél, a kiállításhoz a pályázat rangjához méltó reprezentatív kiállítási lehetőséget keresünk. A kiállítás anyagából egy igényes katalógust, fotóművészeti albumot jelentetünk meg.

Az Év Magyar FotójaÉv Magyar Fotósa pályázatba szeretnénk bevonni több jelentős magyar fotográfiai egyesületet, fotóművészeti szövetséget, valamint autonóm fotográfust úgy határainkon belül, mint azon túl is. Ezért együttműködésre kérjük őket.

A pályázat kiírása!

NKA logo 2012 emmi color-cmyk Canon mfsz fotoklikk logo lenergy VM logomaoe logonaurart-logovhm mfvszLogo hamarits FUJIFILM Slogan