Warning: exif_read_data(45_diákfotó_díjátadóplakát2.png): File not supported in /plugins/content/jw_sigpro/jw_sigpro/includes/helper.php on line 294

diak 0855Tegnap, 2023. október 27-én a Budai Vár Karakas pasa tornyában tartotta a Magyar Fotóművészeti Alkotócsoportok Országos Szövetsége a 45. Diákfotó-pályázat vetítettképes eredményhirdetését. A megújult és kibővült országos diákfotó-pályázat széles körű érdeklődést eredményezett nemcsak a pályázat során, hanem az ünnepélyes díjkiosztó ünnepségén is. A terem majdnem kicsinek bizonyult. A műsor szervezésében az Belügyminisztérium Köznevelési Államtitkársága Köznevelési Tartalomfejlesztési Főosztály munkatárasai voltak segítségre, Pálfi Erika főosztályvezető és Szabó Csilla levezetésében zajlott a rendezvény.

(A rendezvényről készült videók is elérhetők a MAFOSZ videocsatornáján.)

  

A díjakat és az ajándékkönyveket Péterffy Balázs, a Klebelsberg Központ szakmai elnökhelyettese; Iszák Tibor, a Nemzeti Pedagógus Kar alelnöke és Sonkád község polgármestere; Horváth Imre, a MAFOSZ elnöke; Bedő Kornél, a Nemzeti Pedagóguskar elnökségi tagja a MAFOSZ alelnöke, a Compur Fotóklub vezetője és az egyik támogató, a Fotoplus Kft. képviseletében Stokucsa Gábor adta át.

A 45. Diákfotó-pályázat egyéni eredményei
A 45. Diákfotó-pályázat iskolai eredményei

A pályázat kiállítási anyagából egy fotóalbumot jelentetett meg a MAFOSZ, melyet minden díjazott és megjelent eredményesen szereplő diák megkapott.

 

 

  

Bedő Kornél bejelentette, hogy a MAFOSZ jövőre megrendezi a 46. Országos Diákfotó-pályázatot.

Horváth Imre zárszavában arról az álmáról mesélt, hogy fényképezés az iskolai oktatásban, a művészeti és a vizuális nevelésben néhány év múlva talán már nagyobb szerepet kaphat.

A PÁLYÁZAT KIÁLLÍTÁSA megtekinthető a BMK Galériában (Bp., Etele u. 55/A) november 2-ig. Utána INGYENESEN KÖLCSÖNÖZHETŐ, vándorkiállításra indulhat az ország iskoláiban, művelődési házaiban.

diakkiallitas