Mafosz Szalonok

Keresés

logo

Kérem a pályázókat, alaposan olvassák el a 39. MAFOSZ Szalon kiírását! Értesítsék a társzervezeteket is Szalon kiírásáról, hogy több alkotócsoport vegyen részt rajta!

A pályázaton nincs nevezési díj, de csak azok a MAFOSZ tagszervezetek vehetnek részt, melyek a beküldési határidőig rendezték a 2022. évi tagdíjukat.

„Nem lehet pályázni 2019-ben vagy korábban nyilvánosságra hozott alkotásokkal.” Ezt sokan kérdezik, hogyan kell érteni, mi számít nyilvánosságra hozatalnak stb. A lényeg az előtte lévő mondat: Cél, hogy új művek szülessenek, 2 évnél nem öregebb képek mérettessenek meg. Azonban ezt csak a nyilvánosságra hozatallal lehet ellenőrizni, ezért van a szabályzat így megfogalmazva. Tehát lehet a kiírást értelmezni, kiskapukat keresni, hogy a régi képek milyen módon voltak közzétéve, de nem ez a lényeg, hanem hogy új (az elmúlt 2-3 évben született) alkotások versenyezzenek. Persze a kiírás megengedi a korábban nyilvánosságra nem hozott képek nevezését, de ha mégis nyilvánosságra volt hozva (azaz bárki láthatta), akkor azt kockáztatja, hogy kizárja magát és alkotóközösségét az idei és a következő évi szalonon való részvételből is. Kérem a klubokat a MAFOSZ Szalon céljára koncentráljanak (és ne keressenek különböző kibúvókat): Cél, hogy új művek szülessenek, 2 évnél nem öregebb képek mérettessenek meg.

„A pályázati anyagokat a pályázó MAFOSZ tagszervezettől csak egy személy (...) töltheti fel egyenként a MAFOSZ fotópályázati oldalára REGISZTRÁCIÓ/BEJELENTKEZÉS után. (A MAFOSZ Szalon pályázati regisztrációkor az 'Alkotócsoport neve' mezőhöz ne a saját, hanem az alkotócsoportjuk nevét adja meg.” Kérem a regisztráló személyt, hogy az alkotócsoport nevénél a klub rendes nevét adja meg (ami a MAFOSZ nyilvántartásában és a honlapon is van). Ne tegyenek hozzá, vegyenek el belőle, ne rövidítsék vagy magyarázzák kiegészítésekkel. Ha megváltozott a klub neve, akkor használják azt, de akkor kérem, hogy azt adatlapon is jelentsék be. És kérem, lehetőleg hibátlanul írják le klub nevét, mert az kerül bele minden további adatbázisba (zsűrizés, jegyzőkönyv, kiértesítés, katalógus). És ne használjanak CSUPA NAGYBETŰT!

„A képek feltöltése: 2022. június 1.–2022. június 15-éig lehetséges.” Előtte nem célszerű regisztrálni, mert az nagy valószínűséggel törlődni fog. Szokták reklamálni, hogy nem küldök külön levelet a sikeres pályázati anyag beküldésről. Egyrészt a „sikeres feltöltés után megjelenik a fotó kis bélyegképe a "Feltöltött képeim" között.” – Ez maga a visszajelzés. Másrészt a pályázat záró időpontjáig, a pályázó is változtathat, s mi azt nem tudhatjuk, hogy lezárta-e.

„A 'Megjegyzés' mezőbe írja be a kép készítőjének nevét. (Ezt a zsűri nem látja.)” Kérem, lehetőleg hibátlanul írják le kép készítőjének nevét, mert az kerül bele minden további adatbázisba (zsűrizés, jegyzőkönyv, kiértesítés, katalógus). És ne használjanak CSUPA NAGYBETŰT, ne használjanak sorszámot!

Sokan nem tudnak különbséget tenni a Fájlnév és Képcím között. Fájlnév, az a név, amelyiken a saját számítógépén megtalálja. Képcím, pedig az amelyikkel benevezi, és az a zyűrizéskor megjelenik, a jegyzőkönyvbe kerül, s katalógusban megtalálható lesz. Egyszerűsítettünk a feltöltöfelületen, s a feltöltendő állomány Fájlneve tetszőleges lehet, de írásjelek: %, !, ?, stb., illetve grafikai karakterek továbbra sem használhatók).
A feltöltéskor kell megadni a képcímet is. Kép címehez magyar ékezetes karakterek (és szóköz is) használandók. (Írásjelek: %, !, ?, stb., illetve grafikai karakterek nem használhatók. NE HASZNÁLJANAK csupa nagybetűt!) A Képcímeket kérjük a magyar helyesírás szerint megadni, mert a rendszer szoftvere ezt viszi át a kiállítási képcímeknek és minden további adatbázishoz (zsűrizés, jegyzőkönyv, kiértesítés, katalógus). A képcímekben tilos a szerző nevét és sorszámot megadni. (Lehetőleg csak indokolt esetben adjanak meg idegen nyelvű képcímeket. A MAFOSZ minősítési rendszerében nem jelent semmilyen hátrányt, ha egy külföldi pályázaton már idegen nyelvű címmel szerepelt kép magyar fordítású képcímét használják. Ha egy kép korábban megadott címmel volt nevezve valamely pályázaton, azt csak azzal a névvel szabad ide is nevezni. Kivétel az az angol cím magyarra fordítása.) A pályaművön semmilyen jelzés (vízjel, felirat, logó stb.) nem szerepelhet, amely utal a szerzőre.

„Külön nevezési lapot nem kell kitölteni.” – hiszen maga a regisztráció és a képek feltöltése létrehozza azt.