Mafosz Szalonok

Keresés

logo

Szalon logoA XXXIX. Mafosz Szalonra 43 alkotóközösség regisztrált, 42 klub töltött fel képeket. Összesen 929 kép érkezett a pályázatra.

A zsűrizés kétfordulós volt:
1. a zsűri pontozással (1–10) döntött a kiállításra kerülő képekről (ponthatár 31 pont volt); 97 kép kerül kiállításra (nevezett képek 10,4%-a).

2. az első 10 kép közül a díjazottakat és azok sorrendjét a zsűri külön körben döntötte el. (A díjazottak az adott évben elért legmagasabb pontszámot kapták, ez számít bele az alkotócsoportok versenyébe.) 

A zsűri teljes jegyzőkönyvét, a részletes pontozást a szövetség nyilvánosságra hozza. Az alkotócsoportok versenyében minden olyan kollekció részt vesz, mely legalább 18 nevezett képből áll. A nevezett képek átlagpontszáma alapján legjobb kollekció elnyeri a MAFOSZ vándorserlegét, emlékplakettjét és oklevelét. További két kiemelkedő kollekciót oklevéllel jutalmaz a rendezőség. A MAFOSZ oklevéllel jutalmazza az elfogadott képek összpontszáma alapján legjobb kollekciót.

A klubok között átlagpontszám alapján 1. lett a Kanizsa Fotóklub; 2. a Vadvilág Magyar Természetfotósok Egyesülete és 3. a Kőbányai Fotóklub. Kiállított képek össz-pontszáma alapján is a Kanizsa Fotóklub végzett az első helyen.

Az egyéni versenyben 1., 2., 3., (és különdíjas) alkotásokat oklevéllel és éremmel jutalmazza a MAFOSZ.

1. helyezett lett Göndör László (Rákosmente Fotóklub): Társak című fotója; 2. Sallai László (Ceglédi Fotóklub): Legelő; 3. Laki Zoltán (Vadvilág Magyar Természetfotósok Egyesülete) Folyó fa c. képe.

Göndör László TársakSallai László LegelőLaki Zoltán Folyó fa

Különdíjat kap Kovács Krisztián (Kanizsa Fotóklub): EKG; Sallai László (Ceglédi Fotóklub): Tornyok; és Olasz Ágnes (Kanizsa Fotóklub): Képíró című alkotásával.

Kovács Krisztián EKGSallai László TornyokOlasz Ágnes Képíró

A zsűri tagjai voltak az idei Szalonra nem nevező klubok tagjai közül:
1. Ambrits Tamás E-Mafosz (Soproni Fotóművészeti Kör)
2. Szabó Béla EFIAP, E-Mafosz/g, ES-Mafosz (Kontraszt Fotográfiai Társaság)
3. Forgáts István AFIAP, A-Mafosz (Dabasi Fotóklub)
4. Lakatos Krisztián AFIAP, A-Mafosz/s (Szigetköz Fotóműhely)

és 5. Horváth Imre A-Mafosz/s, EFIAP/s, a MAFOSZ elnöke.

Gratulálunk!