Mafosz Szalonok

Keresés

logo

A zsűrizésre csak digitális formában adhatók be az alkotások!

Beküldési cím: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. 

Beérkezési határidő: 2013. május 15.

A Magyar Fotóművészeti Alkotócsoportok Országos Szövetsége fotópályázatot hirdet tagszervezetei és azok tagjai részére. A pályázaton csak azon tagszervezetek vehetnek részt, melyek a beküldési határidőig rendezték a 2013-es évi tagdíjukat. A MAFOSZ Szalon célja, hogy bemutassa a kortárs magyar fotográfia eredményeit, a fotóművészeti alkotócsoportok legújabb munkáinak kiállításával. A szövetség minden tagegyesülete egy-egy kollekcióval pályázhat, amely maximum 24 db digitális, vagy digitalizált képből állhat, de minimum 3 szerző egy-egy művét kell, hogy tartalmazza.

A fotókhoz nevezési lapot kell kitölteni, amelyet az alkotó-csoport vezetője küld el email címéről, ezzel hitelesítve a pályázatot. Egy szerző (többes tagság esetén) csak egy kollekcióban szerepelhet maximum három alkotással. Sorozat nem adható be. A MAFOSZ Szalonra csak olyan művek küldhetők, amelyek a korábbi MAFOSZ Szalonokon még nem kerültek közönség elé. Aki ezt figyelmen kívül hagyja, kizárja magát és alkotó közösségét az idei és a következő évi szalonon való részvételből is.

A szövetség arra kéri tagszervezeteinek tagjait, hogy két évnél nem régebbi alkotásokkal pályázzanak!

A fotók témája, technikája, formája és műfaja kötetlen. A fotókat digitális formában, jpg formátumban sRGB színmódban kérjük. Hosszabbik oldala 2400 pixel méretű, rövidebbik oldala 1600–1800 pixel között legyen (törekedjenek a szerzők a szabvány képalakokra 3:2, 4:3). Egy kép maximum 2 Mb nagyságú lehet. Így küldjék el az alkotócsoportok egy vagy több email mellékleteként. Egy email a csatolmányokkal együtt se legyen nagyobb 15 Mb-nál. Óriás leveleket, tömörítéseket nem fogadunk és nem csomagolunk ki.

Amennyiben valaki különleges, kézműves technikával készítette el a pályázatra alkotását vagy saját nagyítást szeretne kiállítani, azt beválasztás esetén papírképként is megküldheti az eredményhirdetés után, a kiállítási naptárban meghatározott időpontig, maximum 30 × 40 cm-es méretben.

A fájlok elnevezése: Családnév kezdőbetűje+Keresztnév kezdőbetűje_A kép címe (csak az angol abc betűivel) Pl.: Kovács Ákos: Tűnődés című képének fájlneve: KA_Tunodes.jpg

A pályamű képoldalán semmilyen jelzés nem szerepelhet, amely utal a szerzőre. A kiállításra elfogadott, illetve díjazott fotók nagyíttatását 30 × ~20 cm-es méretre és 30 × 40 cm-es paszpartuzását a MAFOSZ saját költségére vállalja.

A pályázók, alkotásaik beküldésével hozzájárulnak ahhoz, hogy a kiállítás és a szövetség népszerűsítése érdekében a kiállításra elfogadott fotók szerzői jogdíj (felhasználási díj) fizetése nélkül, nevük feltüntetésével megjelenjenek a nyomtatott és elektronikus sajtó valamennyi formájában, földrajzi és időbeli korlátozás nélkül.

A szalon rendezői a szerzők által beadott és kiállított papírképeket nem küldik vissza, de azok előzetes időpont-egyeztetést követően átvehetők. A szövetség által nagyíttatott papírképek a MAFOSZ tulajdonában és kezelésében maradnak és felhasználhatók további, a szövetség által rendezett, vagy tőle kölcsönzött kiállításokra.

A zsűri az értékelt képanyagnak megfelelően dönt a díjak kiadásáról, esetleges visszatartásáról vagy megosztásáról. A zsűri munkájában való részvételre, a MAFOSZ Elnöke kéri fel a szakértőket. A zsűri teljes jegyzőkönyvét a szövetség digitális formában, weblapján hozza nyilvánosságra.

A legjobb kollekció elnyeri a MAFOSZ vándorserlegét, emlékplakettjét és oklevelét. További két kiemelkedő kollekciót emlékplakettel és oklevéllel jutalmaz a rendezőség. A különféle intézmények, társadalmi és szakmai szervezetek, gazdasági vállalkozások által felajánlott különdíjakat egyéni alkotók és alkotóközösségek részére ítéli oda a szalon zsűrije.

A kiállítás anyagát tartalmazó album megjelenésének feltétele a pénzügyi fedezet megteremtése. Az albumok példányonkénti tervezett hozzájárulási összege3000–3500 Ft, amire a zsűrizést követően lehet jelentkezni. (Végleges ár az igényelt albumok ismeretében.)

A pályázók – alkotásaik beküldésével – elfogadják a részvételi feltételeket.

A tagegyesületek digitális kollekcióikat elektronikusan a következő címre küldhetik:Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. 

A kollekcióhoz nevezési lapot kell kitölteni, mellékelni, amelyet az alkotócsoport vezetője küldjön el email címéről, ezzel hitelesítve a pályázatot. A nevezési lap egy egyszerű excel táblázat fejléc és formázás nélkül,hogy beérkezés után összemásolhatók legyenek. Az egyes oszlopokban a következő adatok legyenek (az oszlopok maradjanak meg eredeti szélességükben!!!)

A oszlop - képek sorszáma (a szám után ne legyen semmilyen írásjel!)

B oszlop - Az alkotócsoport nevének első három betűje pld: MIS

C oszlop - Családnév kezdőbetűje_Keresztnév kezdőbetűje

D oszlop – a kép címe, ékezetes betűkkel

E oszlop – Az alkotócsoport teljes neve, rövidítések nélkül, ékezetes betűkkel (A zsűri nem látja)

F oszlop – Az alkotó teljes családneve (A zsűri nem látja)

G oszlop – Az alkotó keresztneve (A zsűri nem látja)

H oszlop – az alkotó fotós kitüntetésének jelzése (E-MAFOSZ, AFIAP stb.) (A zsűri nem látja)

I oszlop – az alkotó email címe (a zsűri nem látja)

Postai értesítést az eredményről, illetve meghívót a kiállítás megnyitójáról nem küldünk, mert azok több alkalommal és kellő időben megtalálhatók lesznek awww.mafosz.hu weboldalon, illetve a Fotósélet hírlevélben.

Naptár:

A digitális képek beérkezésének és a CD-k személyes beadásának határideje: 2013. május 15.

Zsűrizés: 2013. május 20–25-ig.

Értesítés az eredményről a www.mafosz.hu weblapon és a Fotósélet hírlevélben: 2013. május 28-ig.

A kiállításra beválasztott, különleges technikájú, valamint a saját nagyítású papírképek beérkezési határideje: 2013. május 30.

A kiállítás tervezett vetítettképes megnyitója: 2013. június 29-én 17 órakor (Tatán, a Fotóművészeti Nyári Egyetem helyszínén), és papírképes kiállítás-megnyitója 2013. július 3-án 18 órakor (a Tatai Várban). Másodbemutatók: 2014. július 1-ig